Η Ιστορια μας
Η ιστορία μας ξεκινά, όταν ο κυρ Γιάννης ο Κουλουρίδης το 1977, στο σημείο που μέχρι και σήμερα βρίσκεται το Emeral, άνοιξε ένα μικρό φούρνο και έψηνε καθημερινά στα ξύλα, ψωμί ζηλευτό και μοσχομυριστά τσουρέκια. Οι γιοί του, ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας βρέθηκαν γρήγορα δίπλα του, εξελίσσοντας την τέχνη της αρτοποιίας και προσθέτοντας τη ζαχαροπλαστική και τον καφέ. Στόχος πλέον της Οικογένειας Κουλουρίδη, είναι η ποιότητα και η συνεχής δημιουργία νέων γεύσεων, που να αρέσουν σε όλο τον κόσμο.
Γρήγορα το Emeral, έγινε γνωστό για τα φρέσκα γλυκά, την ποικιλία των προϊόντων του και την άμεση και φιλική εξυπηρέτηση, τόσο στους Κερκυραίους όσο και στους επισκέπτες που κατέφθαναν στο νησί κάθε χρόνο για τις διακοπές τους.
Σήμερα το Emeral αποτελεί σημείο αναφοράς στην Κέρκυρα για το παραδοσιακό του τσουρέκι, τα κοκάκια και τα μακαρόν με την κρέμα, τα ταρτάκια, τις λαχταριστές πάστες, τις δροσερές τούρτες, το παγωτό με φρέσκο γάλα και διαλεχτά φρούτα εποχής, το αχνιστό ψωμί και τους τραγανιστούς λουκουμάδες, τα κουλούρια με τη βανίλια, το μπακλαβά και το γαλακτομπούρεκο με το κατσικίσιο βούτυρο, αλλά και για τον γευστικό και αρωματικό του καφέ .